Hardangervidda – Til Lågens kilder

Boken Hardangervidda – Til Lågens kilder, er utgitt på eget forlag (Skog og Varde), og bestilles direkte fra forfatteren.

Utgitt: 2010
Pris: 385,- kr. pr. stk.
Halv porto i tillegg.

Bestill bok (lenken åpnes i nytt vindu)

Presseomtale

30.04.10: Omtale i Numedalsnett.
27.04.10: Omtale i Akers Avis – Groruddalen.
16.04.10: Omtale i Laagendalsposten.

Om boken

«Hardangervidda er vidstrakte vidder, fiskerike vann og sjøer, drivende skyer og solstreif over flyer og nuter, gryntende villreinflokker på trekk, ryper i flukt mot dalen, fossende elver og bekker, fjellvindens friske pust og piskende snøstorm over det forblåste fjell. Hardangervidda har også sterke brukstradisjoner og har fra gam- melt av vært fjellfolkets og bygdefolkets rike. Hardangervidda er nærmere enn du tror, det tar bare 3,5-4 timer med bil fra hovedstaden. Det er bare å pakke sekken og fiskeutstyret og legge i vei. Der inne på Vidda venter fjelleventyret…».

Helge Haakenstad tar leseren med på vandringer langs Lågen på østvidda. I boken beskriver han på en «malerisk» måte egne natur- og fiskeopplevelser og forteller hva du kan se underveis. I et eget kapittel for- teller bygdefolk og fjellfolk om livet sitt på Vidda. Her er beskrivelser av folkeliv, natur, kulturminner og kulturhistorie. Et av målene med boken har vært å formidle kunnskap om Viddas natur og kulturhistorie. Landbruket i fjellbygden Uvdal og beitemulighetene på Vidda er beskrevet, og et eget kapittel er viet klimatrusselen og dens betydning for landet vårt og plante- og dyrelivet på Vidda. Boken er rikt illustrert med både gamle og nyere bilder og forfatterens egne dikt og vers fra vidde og fjell.